21 Ağustos 2015 Cuma

Altar

Çalışma yapılacak alanın en önemli eşyalarından biri de altardır. Bu eşyaları bulunduran yer...
Altar'ın Türkçe'ye çevirilimi sunak olsa da ben bu şekilde kullanmamayı tercih ediyorum pek çoğunuz gibi. Şimdi size bir altarda bulunması gerekenleri anlatacağım ve temin ettiğinizde bir ritüel düzenlemeye neredeyse hazır olacaksınız!!!

ASA; Büyücüler tarafından eski zamanlardan beri kullanılan bir araçtır. Asa yürümekte yardımcı olduğu gibi sembolik olarak da büyücünün gücünü temsil eder. Çalışma sırasında bir asa, çember çizmek , çember bozmak ve enerji toplamak amaçlı kullanabilir. Asa dışarıda yapılan çalışmalarda bir Axis Mundi görevi üstlenebilir.  Hava elementi ile ilişkilendirilebilir. 
Tavsiye edilen herkesin asasını kendisi yapmasıdır.

Kılıç; Çalışmalarda sadece sembolik olarak kullanılan kılıç güç ve erkekliği işaret eder. Tarot kartlarında hava elementi ile ilişkilendirilirken altarda ruhun temsilcilerinden biridir.

Athame; Aynı kılıç gibi sembolik bir ürün olan athame küçük kılıç görevi görür ve "Kara saplı hançer " olarak da adlandırılır.  Enerjiyi kanalize eder.


Kupa; Dişiliği ve su elementini temsil eder, bazı özel ritüellerde içerisine kırmızı şarap konulabilir. Bolluk ve bereket ile de alakalıdır.

Tılsım;  Sembol anlamı yüklenen her türlü nesne olabilir. 5 köşeli yıldızın üzerine çizilen koruyucu daire ile pentacle denir. Bu sembol aynı zamanda koruma amaçlı da kullanılabilir. Toprak elementini temsil eden bu nesneler kişi tarafından uğurlu bulunduğunca altarda ve üzerinde bulunabilir.



Kazan; sembolik olarak Tanrıçayı daha doğrusu yaratma gücünü temsil eder. Kazan genelde otların karıştırıldığı ve içine su konarak durugörünün sağlandığını alettir. 

İp; genellikle düğüm atma eski çalışmalardan biridir. Dua okurken de kullanılan bu araç söz verirken de kullanılabilir. Bazı çalışmalardan doğum , ölüm ve yeniden doğumu temsil eden iplerin olduğu doğrudur.

Süpürge; Eski çalışmalarla günümüz arasında köprü görevi görürken , kötü enerjiyi kovmak amacı ile de kullanılır. Tamamen doğal malzemelerden yapılmalıdır. Herhangi bir wiccan'ın süpürge ile uçtuğu kayda geçmemiştir.

Zil; Çalışmanın başında ve sonunda çalınır. Ruhlar ve görünmeyen varlıkları çağırdığı söylenir.

Aynanın en önemli özelliği kapı açtığına inanılmasıdır. Kimine göre bu ölüler diyarı , kimine göre ise gözdeki perdeyi kaldıran ve gerçekten görmemizi sağlayan nesne. İçerisinden ruhların , cinlerin , perilerin... geçtiğine inanılır. Ters çevrildiğinde ise bu kapının kapalı olduğu eski Türk kültürlerinden gelmektedir.

Kristal Küre; zorunluluk dahilinde olmamak üzere duru görü amacı ile kullanılır.

Bunların dışında bir Tanrı ve bir Tanrıça figürünüz ayrıca bunları temsilen bir gri (Tanrıça ) ve bir altın rengi ( Tanrı) mumunuz olmalıdır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder